Day 1



TOPIC	PRESENTERS	TIME	TIMING	DETAILS/TOPICS	
Welcome and Introduction Values Based Leadership	Hulsey Powell	8:00am-9:45am	105 minutes	 Presentation Group Discussion Participants complete the Discovering Your Values Activity 	
Break		9:45am-10:00am	15 minutes		
Communication Presentations Skills Training	Hulsey Cromwell	10:00am-12:00pm	90 minutes	 Presentation Participants choose and present a topic Feedback provided by the instructors 	
Lunch		12:00pm-1:00pm	60 minutes		
Presentation Skills Training		1:00pm - 2:30pm	90 minutes	Participant presentations continued	
Break		2:30pm-3:00pm	30 minutes		
Group Coaching Meeting	Fons and Powell	3:00pm – 4:30pm	90 minutes	 Discussion of Leadership Goals and Challenges 360° Survey and Assessment Results Discussion 	
Break		4:30pm-5:00pm	30 minutes		
DISC Assessment	Fons	5:00pm-5:30pm	30 minutes	Review results and group activity	
Group Dinner		5:30pm - 7:00pm		Location - The Grill at The Club	

Day 2



TOPIC	PRESENTERS	TIME	TIMING	DETAILS/TOPICS		
Taking your Career to the Next Level	Hulsey	8:00am-9:30am	90 minutes	Review Harvard article – What to Ask the Man in the Mirror		
Break		9:30am-10:00am	30 minutes			
Coaching, Feedback and Employee Development	Fons	10:00am-12:00pm	120 minutes	Presentation and Group Discussion		
LUNCH		12:00-1:00pm				
Time Management/ Planning and Organization and Delegation	Hulsey	1:00pm - 2:30pm	90 minutes	 Hogan Assessment Time Management - Planning and Organization Tactical versus Strategic Activities Delegation - Presentation and Quiz Planning and Organizing Discussion- break out groups 		
BREAK		2:30pm-3:00pm	30 minutes			
Emotional Intelligence Myers Briggs Results Review	Fons Hulsey	3:00-5:00pm	120 minutes	Presentation and group discussion		
Adjourn		5:00pm				
Cocktail hour		5:00pm	TBD	Optional activity – location TBD		

Day 3



TOPIC	PRESENTERS	TIME	TIMING	DETAILS/TOPICS
Coaching case studies	Fons and Powell	8:00am-9:45am	90 minutes	Participants create real life coaching scenarios for group discussionBreak out groups
Break		9:45am-10:00am	15 minutes	
Difficult Conversations and Conflict Management	Powell	10:30am-12:00pm	90 minutes	PresentationReview conflict style survey results
LUNCH		12:00-1:00pm		
Individual Presentations	Cromwell and Hulsey	1:00pm-2:30pm	90 minutes	Participants make their final presentationAudience provides written feedback
BREAK		2:30pm-2:45pm	15 minutes	
Individual Development Plan Activity Wrap Up and Adjourn	Hulsey	2:45pm-3:30pm	45 minutes	All Participants
Post seminar Coaching session; In person or virtual	Fons and Powell	TBD	60 minutes	 Follow-up Coaching Each participant will receive a Leadership Development Report and a coaching session to discuss the results/recommendations